2014. június 1., vasárnap

Testvéri szeretet

Nap  mint nap rengeteget kiabálok a lányokkal, mert folyton veszekednek valamin.Képesek összeveszni egy ceruzán,noha legalább 100 van. Ha egyikük fog egy babát, egy plüss állatkát, bárakármit,tuti a másiknak is az fog kelleni.Összevesznek, ha nem egyforma nyalókát kapnak,összevesznek, ha nem egyforma pohárból kapnak inni, veszekednek hogy ki milyen színű evőeszközzel fogja elfogyasztani az egyforma színű tányéron tálalt vacsorát.

Azt gondolnátok, zeng a ház, és bizony zeng is. A két leányzó folyton lármázik. Sok esetben Emma lányom alacsonyodik Dóri szintjére és hisztizik, mint egy két éves, máskor meg Dóri emelkedik a 6 évest meghazudtoló szintre, és példát mutat a nővérének.
Próbálom nem összehasonlítani a két gyermeket, pláne nem egymással példálózni, hiszen azzal csak a versengésre adok további alapot.

Az előzmények ellére azt kell mondanom,hogy ők jó testvérek.
Emma már akkor várta a kicsit,mikor a pocakomban volt.Akkor is simogatta,beszélt hozzá. Amikor először találkoztak, nagyon komolyan szemügyre vette,és úgy döntött, megfelel nekünk, haza visszük. Haza hoztuk a tesót,és azóta teljes a szerelem.
 
Merész kijelentés tőlem, de igaz. Reggel, a Dóri ébred, anya után a második kérdés: Hol van a Nóvérem?(az ő betű néha nem megy neki). Ha Dóri kap valahol bármit is, nyújtja a másik kezét is, hogy a tesó is kap?
KEdves kis szösszenet:
Mama kicsit kiabált velük, mire D.:
Mama, szeretsz te engem?
Igen, baba, persze.
És a tesómat is szereted?
Persze!
Akkor ne kiabálj mama, jóóóóó?
 
Napközben is leginkább együtt játszanak,Emma játszva tanítgatja a hugicát. Szemem könnybe lábad mikor látom, hogy egymás ölááben ülnek, Emma mesét olvas, Emma wc-re kíséri a tesót, segít neki felöltözni,vagy amikor teljes extázisban forognak a kedvenc kis zenéjükre.
 
A testvéri szeretet leginkább bajban jön elő. Múltkor Dóri valamit gagyarászott,és a nagyobb gyerekek kinevették. Emma mint egy kis fúria robogott oda, és lesüvöltötte a fiúk fejét, hogy az ő tesúját ne merjék kinevetni!!!!
 
Máskor a légvárban a kicsi elesett,Emma védőangyalként állt mellette, nehogy rálépjenek, és inkább vele játszott, nem a kortársakkal, nehogy baj érje.
 
Pici baba volt még amikor elfogyott a türelmem,Emma jött, eltolta a babakocsit, és addig tologatta a kishúgát,amíg az el nem aludt.
 
Ha Emmával kiabálok,Dóri mellé áll, vígasztalja, Ha Dóri van büntiben,Emma oson oda,és öleli a kicsit.
 
Múltkor Dórit baleset érte,és vérzett a kis ujjacska. Emma úgy zokogott, mintha őt érte volna baj.
Ilyen alkalmakkor mindig úgy érzem, ezért érdemes élni,és nem csinálom én sem olyan rosszul az anyamelót, ha ilyen gyermekeim vannak...
 
Sok kedves kis szösszenet történik egy nap alatt, akár jó és rossz is, de este nincs alvás puszi nélkül. Elfelejtik a sérelmeket, csak a tiszta szeretet marad. Jó éjszakát Hugica, jó éjszakát Nóvérem!
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése