2011. október 7., péntek

Október elején

Múltkor poénosra vettem a témákat, most kicsit komolyabban írok a lelkemről, mindennapjaimról, bajaimról, estébé-estébé.

Egyre nehezebb, egyre bálnásabb vagyok, kezd minden szó szerint terhes lenni.
Pupák szépen növöget, ereje is egyre nagyobb. A ficánkolásai sokszor már nem csikizősek, hanem fájdalmasak. Pörög -forog szegénykém, de nem igazán találja a helyét.
Múlt héten voltam ellenőrzésen, akkor éppen keresztben feküdt.
Emma rendelésére képet is kértem, egész jól sikerült. Igaz, kicsit E.T. kinézete van. Ó te jó ég, remélem nem raboltak el!!!!
Szombaton délután az ügyeleten is jártunk, mert beijedtem, hogy elment a nyákdugó. Szerencsére nem így történt, a méhszáj még mindig zárt, így nem kellett benn maradnom, bár egy rakás gyógyszert kell szednem. Apa meg is jegyezte, hogy olyan , mintha a jövőt látná,(idős nénike, szatyornyi bogyó.....beeee-ez egy nyelvöltés volt apának!!!!!)
elgondolkodtam azon, hogy van-e értelme ennek a sok gyógyszernek, mert a mellékhatások nem túl kellemesek, és vajon, nem ártok -e a babának. A mérleg másik serpenyőjében viszont az van, hogy mi van akkor, ha nem szedem be, és a baba előbb megszületik,vagy más baj történik. Így a mérleg a beszedés felé billent.
Igyekszem sokat pihenni, és ahogy nő a pocakom, már nem is esik olyn nehezemre fekve maradni.
A héten előkészítettem a kicsi első pakk ruháját, csupa pirinyó zsebkendő!Olyan picikék, el sem hiszem, hogy Emma annó ezeket hordta, hiszen ma már a karja sem fér bele!
Emma lelkesen segédkezik az előkészületekben, ami leginkább abból áll, hogy amit én szépen kimosok, kivasalok, azt ő lassanként elcsaklizza, hogy felöltöztesse a Flóra babáját,(meg a Bernátot, a Benőkét, Lujzást, Cicát, Copfost, Macit,nyuszit....szóval az összes szóba jöhető barátját).. Én pedig, amikor nem látja, visszacsempészem őket a dobozba.

Emma a felszínen jól viseli a változásokat, melyek az elmúlt hónapokban történtek, de a felszín alatt szegénykém fortoyg, hogy anya nem veheti fel, nem törődik vele annyit, mint korábban, pedig, nagyon-nagyon igyekszem megkönnyíteni számára a dolgokat.

Önhibámon kívül is elfogy néha a türelmem, és kiabálok vele, vagy megbüntetem,mert olyan, mintha a viselkedésével direkt kiprovokálná a büntetést.

Mostanában ő is egyre hisztisebb, undokabb, szemtelenebb és kezelhetetlenebb.
Az oviban is oda-odacsap a nagyobb gyerekeknek, dobálja a cipőjét, nem akar részt venni a csoport munkájában. Óvónénije szerint így vezeti le a feszültséget, ami benne tombol, hiszen új csoportba került, új szokásokkal, új gyerekekkel, és ehhez jön még az itthoni helyzet.

Nem tudom, hogyan kezeljem a dolgot, ráhagyni nem szeretném, mert az eddigi munkám veszne kárba, bántani sem szeretném, úgyhogy ha van valakinem jó ötletet, ossza meg velem, mert el vagyok keseredve.

Olyan rosszul esik, mikor egy-egy összecsapás után Emma azt mondja, anya rossz, anya gonosz, és látom, ahogy szinte menekül a közelemből, mintha nem is hallaná, amit mondok.
Rosszul esik, hogy velem nem kacag olyan felszabadultan, mint korábban, és nem tudok vele rohangálni, hintázni, sétálni. Marad a kirakó, a babázás, tévézés, fekvés, de ez neki kevés.
Apával hancúroznak, én pedig irigyen figyelem őket.

Szóval, ,most sóhajtok egy nagyot, és ezzel megpróbálom kifújni magamból a negatív gondolatokat, és arra koncentrálok, hogy hamarosan megszületik a kis Pupák, és helyre rázódunk minden szempontból.



Könyvajánló!

Olvasni szerető Olvasóinknak szívből ajánlom Diana Gabaldon: Outlander című 940 oldalas kis szösszenetét.
Imádtam az első oldaltól az utolsóig. A moly.hu -n a következőt írják róla:

Felülmúlhatatlan történetszövés, feledhetetlen jellemrajzok, részletes történelmi háttér – Diana Gabaldon munkájában mindez megtalálható. Ez a regénysorozata nem csak New York Times Bestseller lett, de a kritikusok javának elismerését is elnyerte amellett, hogy olvasók millióit ejtette rabul.
Az első kötetben, amelyben minden elkezdődik, két kiemelkedő karaktert ismerünk meg, Claire Randallt és Jamie Frasert ebben a szenvedélyes, történelmi háttérrel átitatott regényben, amiben a kaland a kortalan szerelemmel párosul…
1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után, amikor keresztülsétál a brit szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen „sassenach” lesz belőle, vagyis idegen a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót Felföldön…Urunk 1743. évében.
Miután az általa ismeretlen erők visszasodorták az időben, Claire olyan intrikák és veszélyek közé pottyan, amelyekre az élete is rámehet…továbbá a szívét is összetörhetik. Mert találkozik Jamie Fraserrel, egy lovagias, ifjú harcossal, és innentől úgy érzi, kettészakítja a hűség és a szenvedély, amely a két teljesen különböző férfihoz köti két egymással összeegyeztethetetlen életben.

Nos, akkor mára ennyit szántam, Melinda, Gabika, ragadjatok könyvet!

2 megjegyzés:

  1. Szia! Eddig sajnos nem tudtam valamilyen oknál fogva írni, állandóan lefagyott kurzor. Örömmel látom, szépen növekszik a baba. Emmához sok kitartást és erőt kívánok, nem tudom milyen határokat feszeget a nagylány, de igazad van, ráhagyni nem szabad, főleg ha veszélyt jelent amit csinál.

    VálaszTörlés
  2. Szia! Tudom, hogy nehéz, de csak a türelem segít! Valahol neki is ki kell adni magából a feszültséget, hiszen alaposan felfordult az ő kis megszokott élete! Nem szabad ráhagyni, ha olyan dolgot csinál, ami rá vagy másra veszélyes lehet, de amiben lehet, abban nem baj, ha néha engedsz neki kicsit! Azzal nem fogod elrontani, de lehet, hogy úgy fogja érezni, hogy ő is számít, és el tud érni dolgokat! Talán hamarabb megnyugszik! Nálunk viszonylag jól bevált az ún. előre dicsérés, amikor eleve úgy fogalmazod meg a mondanivalódat, hogy előre megdicséred, miközben kérsz tőle valamit! Pl.: Egy ilyen okos nagylány, mint amilyen te vagy, már egyedül is fel tudja venni a pulóverét! Nagyon örülnék neki, ha legalább megpróbálnád! Vagy hasonlók. Általában szeretnek megfelelni a megelőlegezett dicséretnek!

    Kitartás, sokat gondolok rátok! Most már kevesebb van hátra, mint amennyi eltelt! És mint minden más, ez a helyzet is meg fog oldódni, el fog múlni!

    Köszönöm a könyvajánlót, azt hiszem jó kis olvasnivaló lesz! (Remélem meg van a könyvtárban)
    Bocs, ha kicsit "sok" voltam! Puszi: Gabika

    VálaszTörlés